tiistai 14. elokuuta 2012

Kirppusirkusta ja kalliita koteja

Buenas tardes,
nyt ehtii ensimmäisen kerran istahtamaan rauhassa koneen ääreen. Eilinen ja tämä päivä ovat olleet niin täynnä toimintaa, että paras on antaa kuvien puhua puolestaan:

Ma 13.8.


Paikallinen kana-juusto-ananas -sandwich turistibussikierrosta odotellessa.

Jalka paketissa nähtävyydet maistuvat parhaiten kattoterassilta.

Albiinovarustus

Pikkubussien kirjoa Mirafloresissa

Huaca Pucllanan pyramidirauniot

Tavallinen limalainen risteys


Viva el Perú!

Ensimmäiset laamat jähmetettyinä versioina

Perulainen parveke vaikkapa aamiaiskäyttöön, ayayay..

Plaza de Armas, Liman keskustori

Paikallisen kirjallisuuden koti
Täällä poliisin karhuryhmä onkin leopardiryhmä

San Franciscon eli fransiskaanimunkkien luostari kirkkoineen. 
 Turistikierrokseen kuului vierailu fransiskaaniluostarissa sekä katakombeissa, jotka sijaitsevat rakennusten alla.Aikoinaan näihin rikkaiden ja kuulusien hautoihin pääsi noin 70 000 ihmistä. Kuvata ei valitettavasti saanut, mutta mukavasti kuvia löytyy esim. kun hakee Googlesta kuvia hakusanalla "catacombes de iglesia de san francisco lima".


Kun kuvauskieltomerkkejä ei enää ollut, nappasin kuvan San Franciscon luostarin ulkopuutarhasta. Yhdestä niistä.



Noin 10-vuotiaat pojat kaupustelemassa snackseja liikennevaloissa odottaville autoilijoille.

Turistikierroksen onnellinen päätös ja kotihostellin portaat. :)
Viime yönä pääsin tutustumaan myös paikallisiin pieneläimiin ensimmäistä kertaa. Googlailun avulla selvittelin, että leikin hippaa yöllä kirppujen kanssa. 3-0 Sannin voittolukemat, höyhentäkki ja koristetyynyt ovat nyt huoneen toisessa nurkassa kaukana lakanoista ja oma makuupussi löytyi rinkasta tositoimiin.

Tänään eli tiistaina 14.8. pääsin jo jalan matkaan ja päätin kävellä Suomen suurlähetystöön sekä moikkaamaan  Mariaa että hakemaan materiaalia Suomesta Cajamarcan töitä varten. Kävelin ensin saksalaisen reppureissaajan ohjeiden mukaan ekoliikkeeseen, josta saisin ostettua hennaa hiuksille.

Ihana ihana ekokauppa
 Ostoksien jälkeen suuntasin kohti San Isidron kaupunginosaan. Matkalla suurlähetystölle poikkesin Bosque El Olivarin puistoon..




... ja perillä suuntasimme Marian kanssa välittömästi lounaalle läheiseen meksikolaiseen ravintolaan. Tuota ilmettä ei pysty teeskentelemään, se paikallinen guacamole ja tuoresalsa on vaan niin hyvää!



Pääsin tutustumaan myös Suomen konsulaattiin, tässä siis virallisempaa otosta:



Uutta Limaa


Paluumatkalla pääsin vielä vilkuilemaan San Isidron fiinejä koteja. Esimerkiksi tältä näyttää hyvin toimeentulevien limalaisten koti: 


Raha ei tuo tyylitajua. ;)

Kuka vaan saa Limassa omat jälkensä tuoreeseen asfalttiin.

Yksityiskoulu Mirafloresissa
Nyt illalla oli vuorossa kaikkein haastavin hanke, kun piti ensimmäistä kertaa selviytyä taksilla keskustan ja superturvallisten alueiden ulkopuolelle Callaon kaupunginosaan, jossa Warmayllu-järjestön Liman toimisto sijaitsee. Pelasin varman päälle ja pyysin hostellin respaa tilaamaan taksin. Varsinkin kun kuulin konsulaatissa, että tänäänkin kaksi ruotsalaistyttöä oli ryöstetty heti lentokentältä lähtiessä. Matka Callaoon meni kuitenkin mukavasti poppia kuunnellessa ja Tyynen valtameren vähemmän tyyniä aaltoja ( rannassa noin 5 m) katsellessa. Ja taksin kanssa sovittiin, että hän haki minut reilun tunnin päästä takaisin. Kaikki on sovittavissa. Nyt Liman pimenevässä yössä on aika käydä nukkumaan, paljon pyörii päässä varmasti unissakin.

Buenas noches!

2 kommenttia:

  1. Parempi mennä varmasti riman yli, kuin pudottaa karsintakorkeuksissa. Fiksua isosisko.

    terv. Pikkuveli

    VastaaPoista